OVER KRANK ZIN, ONTLUISTERBOEK VOOR ZACHTHORENDEN:
       

  • Welkom in de ontluisterende wereld van Marc van Biezen en Jaap Stiemer. Op deze cd een auditieve roadmovie, die een meer dan intiem beeld geeft van de permanente geestesongesteldheid van beiden. Het eerste ontluisterboek uit de Nederlandse literatuur, inclusief The Best Of en The Making Of.
  • Marc van Biezen en Jaap Stiemer maakten eerder de inmiddels uitverkochte bundel Iemand Moet Het Doen, met teksten van Van Biezen en cartoons van Stiemer. Ze traden op in heel Nederland, van café De Steeg in Vlaardingen en Dada in Hoorn, tot Paradiso en het Van Gogh Museum in Amsterdam. Vaak gebeurde dat tijdens de festivals van het kunstenaarscollectief Skipper Boetlek.
  • De optredens zijn wel eens omschreven als ‘cabaret zonder zang en dans', maar het is minder dan dat. De optredens van Marc van Biezen en Jaap Stiemer bestaan simpelweg uit het voorlezen van een reeks oneliners, puntdichten, statements, grappen en, wanneer de tijd rijp is, echte poëzie. Al te fijnbesnaarden verlaten hierbij vrij snel de zaal, terwijl mensen met ongeneeslijke ziekten zich de tyfus lachen.
  • Op deze cd hifi en lofi indrukken van optredens in Wormer (De Batavia), Utrecht (ACU) en Amsterdam (Het Magazijn en Van Gogh Museum) in 2006 en 2007, alsmede de gesprekken onderweg, in treinen, auto's en kleedkamers. Ook bij beiden thuis werd opgenomen. Het hele proces van de totstandkoming van KRANK ZIN is hierdoor in al zijn vreeswekkende spontaniteit te volgen. Jaap Stiemer nam ter divertatie nog enkele muziekstukken op, waaronder het ultieme liefdeslied.
  • Doe de gordel om, zet de ruitenwissers aan en rijd mee!
     
Copyright Jaap Stiemer, Marc van Biezen, Rufus Dingball, alle rechten voorbehouden en alles, 2009